Αξίζει να επισκεφτείτε

Δείτε τα κυριότερα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε στην πόλη της Λάρισας και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για καθένα από αυτά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Μνημεία της Λάρισας

Το Α' Αρχαίο θέατρο

To μεγαλειώδες Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, κατασκευάστηκε στο πρώτο μισό του 3ου αιώνα π.Χ. στις νότιες υπώρειες του λόφου “Φρούριο”, όπου βρισκόταν η οχυρωμένη Ακρόπολη της αρχαίας πόλης.

- Μάθετε περισσότερα -

Το Β' Αρχαίο θέατρο

Το Β’ αρχαίο Θέατρο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εργατικής Πρωτομαγιάς και Ταγματάρχου Βελισσαρίου, δυτικά του Α’ αρχαίου Θεάτρου.

- Μάθετε περισσότερα -

Η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου

Στην κορυφή του λόφου του Φρουρίου, που θεωρείται η ακρόπολη της αρχαίας Λάρισας, εντοπίστηκαν νότια του οθωμανικού μπεζεστενίου το 1978 τα ερείπια μιας μεγάλης βασιλικής.

- Μάθετε περισσότερα -

Το Μπεζεστένι της Λάρισας

Το Μπεζεστένι της Λάρισας ήταν μια σκεπαστή υφασματαγορά στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το Μπεζεστένι της Λάρισας ήταν μια σκεπαστή υφασματαγορά στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

- Μάθετε περισσότερα -

Ο Μύλος του Παππά

Ο Μύλος του Παππά είναι ένα μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς για την Λάρισα, ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας με σημαντική παρακαταθήκη αναμνήσεων.

- Μάθετε περισσότερα -

Tο Πάρκο Αλκαζάρ

Tο Πάρκο Αλκαζάρ είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πάρκο της πόλης, με ιστορία μεγαλύτερη των 100 ετών. Βρίσκεται δίπλα στις όχθες του Πηνειού και κάτω από το λόφο του Φρουρίου και το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλείου.

- Μάθετε περισσότερα -

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας ξεκίνησε τη λειτουργία του σε ενιαίο χώρο 1.500 τ.μ. Το μεγαλύτερο μουσείο στην περιοχή καθώς προβάλλονται οι αρχαίες και βυζαντινές πόλεις της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

- Μάθετε περισσότερα -

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα από τον πρώτο χρόνο της ίδρυσής της το 1983 ως σήμερα, ενταγμένη στον κοινωνικό ιστό της πόλης, έχει συμβάλλει πολύπλευρα στην εδραίωση των εικαστικών τεχνών στη Λάρισα, την ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας και πανελλαδικά.

- Μάθετε περισσότερα -

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Οι συλλογές του Μουσείου σήμερα αριθμούν συνολικά πάνω από 20.000 αντικείμενα που χρονολογούνται από το 15ο ως τα μέσα του 20ού αι. Το Μουσείο όλα αυτά τα χρόνια διαχέει στη σύγχρονη ελληνική και διεθνή κοινότητα το νεότερο πολιτισμό της Θεσσαλίας.

- Μάθετε περισσότερα -

Ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον covid 19, ανακοινώνει τη ματαίωση και της φετινής διοργάνωσης.

Ανανεώνουμε το ραντεβού με το ιστορικό Παζάρι της Λάρισας για τον Σεπτέμβριο του 2022.